Снивка Известен наш социолог обясни защо този кабинет може да се

...
Снивка Известен наш социолог обясни защо този кабинет може да се
Коментари Харесай

Райчев: Ако България не е в мощен съюз, има опасност за съществуването й

Снивка

Известен наш социолог обясни за какво този кабинет може да се задържи дълго.

Социологът Андрей Райчев обясни пред БНР, че до момента в който трае войната в Украйна, България ще е в изкуствено състояние.

" Не може да желаеме да живеем по този начин, като че ли няма война. Нашето правителство ще остане до края ѝ. То не може да бъде махнато преди този момент "

Той разяснява митингите на земеделците и реакциите на ръководещите, написа dunavmost.com.

" Властта смени три пъти позициите си. Не съм безусловно сигурен, че господин Денков схваща какво тъкмо значи изречението " Не договарям с терористи “. България има много болежки, само че неналичието на пари не е сред тях. Премина се към решението властта да се откупи от протестиращите ".

Социологът означи, че ГЕРБ имат напълно действителни шансове да победят на локалните избори в София, в случай че предложат мощна кандидатура.

Андрей Райчев анализира и изгонването на свещеници от Руската черква у нас.

" Това е спор в границите на православната черква. Той е сериозен и дълготраен. Касае папата. В полюса на този спор са Вселенският партриарх и Руският партриар. Да се сближава ли православната черква с католическата, каквото е настояването на Вселенската патриаршия, или да се раздалечава, каквото Москва постоянно е желала. В този спор Българската православна черква е на страната на Москва. Нашата черква изобщо не се обади по въпроса.

" В рамките на този спор има един малък подробност, който доста ни визира – обособена ли е Македонската черква. Промосковската позиция твърди, че Българската черква е майка на Македонската. Другата е по-хлабава по въпроса. Местната Руска църква е спомагала за тази позиция, което не се е харесало на македонците и по тази причина са ги нарекли шпиони ".

Начинът, по който се държим в България, при тази обстановка, Райчев дефинира като „ проамерикански и антируски жест, няма връзка с църковните неща “.

" Масовият българин обаче няма по какъв начин да се зарадва на това и се стига до още една причина престижът на нашия основен съдружник да падне ".

Една дребна страна не може да е изцяло независима, въпреки всичко поясни социологът.

" Има два типа несамостоятелност в България. Едната е вид „ Борис Трети “. Ти си съдружник на Хитлер, изпращаш артикули, само че не обявяваш война на Русия. Това е опит за полусамостоятелност.

Другата е вид „ Тодор Живков “ – избираш да си този, който се притиска най-силно и още преди те да изискат, ти даваш и си най-верният. Това дава различен тип дивиденти.

България постоянно се колебае сред тези две позиции. В момента е заела позицията на прилепяне - ще споделяме, че сме най-верният съдружник. Но има проблем с народа ".

За да си независим, би трябвало да си мощен стопански и да имаш мощна войска ", означи Райчев.

" Ние сме периферна на Европа стопанска система и имаме войска от 30 хиляди души. При тази конюнктура, в случай че не си в някакъв мощен съюз, имаш заплаха за съществуването си. Трябва да правиш някакъв тип компромис, само че въпросът е до каква степен - да не усеща българинът, че го ръководят чужденци ".

Изгонването на свещениците е проамерикански и антируски жест, няма връзка с църковните неща.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР